Hjemmebanen sejrede i NFT’s 5-års Mesterskab

Henrik Thomsen-trænede samt ejet A Secret Word (Zola Boko), er for få minutter siden løbet først over målstregen i NFT’s 5-års Mesterskab. Det skete efter en offensiv styring af Birger Jørgensen, som i dag havde taget turen til Nykøbing Falster for at køre fire gange.

A Secret Word er opdrættet af Menhammar Stuteri AB, og dagens sejr var nr. 10 i karrieren. Det var samtidig den anden sejr i træk til den 5-årige svenskregistrerede vallak.

Birger Jørgensen afgjorde meget af løbet i starten, hvor A Secret Word kunne afvise Donatello Garbo i spidsstriden. Birger Jørgensen styrede sidenhen tingene med en feltherres overbliv fremme i front.

A Secret Word afviklede de første 500 meter i 13 tempo og sidenhen lykkes det klog at dæmpe tempoet. Birger Jørgensen afviklede 1000 meter efter 16 tempo. Blot tre heste gik ud på løbets sidste omgang og alle lå i inderbanen.

Der blev skruet op for tempoet på sidste langside, hvor Rene Kjær forsøgte at gå helt frem til den førende bag Donatello Garbo og det lukrerede Rene Jonassens på bag Diadem.

Der blev aldrig for alvor kamp om sejren, for her var A Secret Word et hoved højere end konkurrenterne i dag. Donatello Garbo tabte fart ned mod målstregen, hvilket betød at Diadem kunne sætte sig på andenpladsen.

Løbet blev vundet i tiden 1.15,9/2140 m. Auto.

Se løbet her.

Foto af Danny Stenbæk.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Scroll til toppen