Uenighed i trænerforeningen – Udmeldingen er kommet i dag

Den 26. oktober kunne vi oplyse at der ville komme en yderligere information omkring at landets travtrænere ikke vil fakturere gratis opsidning i amatørløb med en præmie på 5.000 kr. eller derunder.

Den 26. oktober kunne vi skrive:

– Landets professionelle travtrænere har besluttet ikke at fakturere for opsidning i en række af de amatørløb, som i den kommende periode skal afvikles udelukkende med professionelle kuske.

”Trænerformanden fortæller, at de professionelle trænere er blevet enige om, at de ikke vil fakturere for opsidning i en stor del af de amatørløb, som i den kommende periode skal køres med professionelle kuske.

Ordningen med gratis opsidning gælder for amatørløb med en førstepræmie på 5.000 kr. eller derunder, og den vil løbe frem til, at landets amatørkuske atter kan deltage i løb igen.

Ordningen vil dog ikke omfatte løbene på Bornholms Brand Park, da andre forhold her gør sig gældende.”

I samme forbindelse kunne flere aktive oplyse overfor Travet,dk, at der ville komme en udmelding indenfor kort tid, og denne er kommet i dag på Danskhv.dk.

Her udtaler Kaj Westergaard:

”Som eneste bestyrelsesmedlem i Trænerforeningen var det en beslutning, som jeg traf alene på baggrund af dialog med udvalgte medlemmer, der alle bakkede op. Efterfølgende har jeg dog kunnet konstatere, at det ikke er alle foreningens medlemmer, der er villige til at afstå betaling for opsidning i de amatørløb, der har 5.000 kr. eller mindre i førstepræmie,« forklarer han.

Trænerformanden lægger ikke skjul på, at den holdning skuffer ham.

»Lige nu står vi midt i en krise, hvor både sporten som helhed og banerne i særdeleshed har brug for, at amatørerne leverer nogle spillebrikker til løbene. Så med denne ordning var det mit håb, at flere amatører ville holde deres heste i gang i disse måneder, hvis de slap for at betale opsidning i den periode, hvor coronakrisen afholder dem fra selv at måtte køre,« siger Kaj Westergaard.”

Se hele skrivelsen på Danskhv.dk på dette link.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Scroll til toppen