Pressemeddelelse – Foder kan være årsag til positive test på koffein

I den seneste tid er der kommet svar på dopingprøver, som viser positive test på koffein.

Der har været mistanke om, at koffeinen kommer fra det foder de pågældende heste har været fodret med, og der viser sig nu et billede af, at det kan være foderet der er årsagen.

Det kan i den forbindelse ikke udelukkes , at produkter fra Marstall, produceret i Tyskland og solgt via HH Care i Danmark, kan være berørte.

Forureningen er sket via råvarer fra en underleverandør, der leverer til flere tyske foderproducenter. I foderet er der tilsat råvarer, der kommer fra rester af æbler fra juiceproduktionen. Det er under tørringen af disse æblerester at forureningen med koffein har fundet sted. Forureningen er sket da der på samme anlæg, også blev forarbejdet the på anlægget.

Hos HH Care ApS har vi været i tæt dialog med producenten, og der er indført skærpede procedurer, som skal sikre at dette ikke gentager sig i fremtiden. Det er meget beklageligt, den situation vi og de berørte hesteejere, er havnet i.

Vi har nu et overblik over situationen og foder produceret efter 13. juli 2020 ved vi med sikkerhed er uden spor af koffein. Vi er samtidig i tæt dialog med formanden for dopingudvalget, Klaus Storm og de involverede parter for at finde en løsning på sagen.

Læs også pressemeddelelsen Pressemeddelelse – HH Care 02.10

Læs også.

https://travet.dk/indland/2020/09/tre-positive-a-proever/

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Scroll til toppen