Forside Udland Travheste uden sko er hurtigere

Travheste uden sko er hurtigere

Den overskrift får givetvis ikke mange til at falde ned af stolen. En gruppe forskere fra svensk travsport og svensk landbrugsuniversitet har undersøgt mere end 75.000 starter og mere end 5.000 heste for at undersøge, om det går hurtigere uden sko, og om der tilmed er større galoprisiko når travheste løber uden sko.

Altså mere fart og større galoprisiko ved at køre sin travhest uden sko.

Tiderne fra 75.000 starter og 5000 heste som konkurrerede med, og uden sko blev analyseret, og resultatet var tydeligt. Resultatet viste, at hestene, der løb uden sko i snit, løb 0,7 sekund hurtigere pr. 1000 meter i forhold til heste, der havde sko for og bag.

Forskellen var en smule mindre, hvis hesten enten havde sko for eller bag. Her viste undersøgelsen, at forskellen var 0,3 sekund målt over 1000 meter.

Større risiko for galop.

Risikoen for galop og diskvalifikation blev analyseret over ca. 110.000 starter og 6.400 heste. Her viste resultatet, at risikoen for galop blev øget med 15-35 procent, hvis hestene løb uden sko i løbssammenhæng.

Undersøgelsen viste også, at heste der kun gik med bagsko ikke havde en øget risiko for galop og dermed diskvalifikation i løbssammenhæng.

Læs hele undersøgelsen her. Den er skrevet på engelsk.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/asj.13380

Ulrik Pedersen
Fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70’erne. Indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport. Ulrik kan kontaktes på 42 42 94 51 eller ulrik@travet.dk.

SENESTE NYHEDER

Aron The Baron stopper karrieren

0
Onsdagens start på Enghien-banen blev den sidste for derbytoeren Aron The Baron. Den 8-årige vallak vender hjem til ejerne Panamera Racing i Tappernøje. Efter 11...

Flot arbejde af Jan Friis

0
I morges kunne vi oplyse om Tycoon Conway Hall (Conway Hall), der skal forsøge at tage ind billet til Hugo Åbergs. Den samme dag...

Disse bestod – nye licensindehavere i Aalborg

0
Der har den seneste tid været afholdt licensprøver på flere af landets travbaner. I går var turen kommet til Racing Arena Aalborg, hvor tre...