fbpx
Home > Nyheder > Pony – Henvendelse fra bekymret forældre

Pony – Henvendelse fra bekymret forældre

Flere ponyforældre har været til tasterne i går aftes, og i vores indbakke, har vi ligeledes fået reaktioner på gårsdagens udmelding fra DH ungdom. Her meldte man ud om ponykalenderen 2020.

En skrivelse, man kan læse her.

Fra Skive, har vi modtaget følgende skrivelse:

Jeg er ikke fan! Jeg er bekymret og mener ikke, at det vil give en positiv udvikling for sporten. Tænker at det må kunne analyseres, om de nye ponyregler betyder et lille eller et stort indgreb for vores lille niche sport. Så har siddet og talt lidt på fakta.

Vurder selv.

91 ponyer som køres i sulky er ikke ren racede, og må ikke længere deltage i autostartsløb. Der er kun 205 ponyer i alt!

Altså er vi nede på godt 100 ponyer, som kan anmeldes i autostartsløb. Har vi råd til, at 91 ponyejere bliver skuffede over, at deres ponyer ikke længere er velkomne i de, efter børnenes mening, sjoveste løb? Det virker ikke umiddelbart udviklende for sporten!

105 monteponyer er registreret. Heraf er de 54 ikke ren racede. Igen 54 ponyejere som føler sig svigtet og sat i 2. rang.

Mon ikke også vi skal sig farvel til min 10 monteryttere, fordi deres størrelse ikke er forenelig med sporten. Det bliver ikke sjovt, at skulle ødelægge børnenes drømme, om en fremtid indenfor Monte, fordi de er blevet fx 166 cm høje… eller at de skal forklare deres kammerater, at de er blevet for tykke, og derfor skal stoppe. Det kan kun give negativ omtale af sporten.

Mon Monteforeningen er enige? Kan de undværes, de børn som skal stoppes?

19 ungdomsponyer må ikke længere køre ungdomsløb pga højdebegrænsningen på 115cm. Der er så kun 37 ponyer tilbage til ungdomsløbene i hele DK. Det gør det overordentligt svært for de unge at samle deltagere nok til at lave et løb!

De bliver nok tvunget til at stoppe, for de var i forvejen pressede, og håbede på flere unge i 2020.

202 aktive kuske (måske færre, for jeg kender ikke alle dem der stopper). 22 af disse aktive er fyldt 18, så hvis de tælles fra, fordi de opgiver pga så få løb, og fordi deres ponyer er mindre end 115cm, så har dansk Ponytrav 180 aktive med licens tilbage. (170 hvis dem der tvinges til at stoppe med Monte tælles med).

Kun 11 kuske har startet i udlandet. (De 8 er fra Lunden) er det nok til, at nødvendiggøre at vores danske regler skal være ligesom de svenske?

DM klasserne bliver rykket. Dem der har ledt efter, og sikkert betalt ekstra for ponyer i den rette højde, har spildt de penge.

DM klassen o. 130cm tæller nu kun 7 ponyer, for resten er enten ikke ren racede, eller også er de flyttet ned sammen med de lavere ponyer. Mon de kan samle 5 ponyer til DM? Den klasse bliver ikke til noget!

De 5 gamle højde inddelinger er de samme som i andre dele af Europa, hvis vi ser bort fra Norden. Måske Søren Riiskjær alligevel får ret, når han siger, at der ikke er mange børn/unge i travsporten!

Har ungdomsarbejdet medlemmer nok til, at de kan være så begrænsende, at de mister min. 30 medlemmer ved at indføre disse svenske regler i Dk?

Mon direktøren i DH Morten Arnesen også synes, at dette er udviklende for sporten? Eller har vi mere brug for 200 ekstra medlemmer og tryghed for børnene i deres sport.

Det er enormt ødelæggende for børnenes motivation, at så mange er frustrerede over, at de står på vippen til at blive smidt ud!

  • De unge er frustrerede.
  • Dem der ryger ud af DM klasserne, fordi de nu skal konkurrere mod større ponyer, er frustrerede.
  • Dem der nu er blevet for høje til deres Monte ponyer er frustrerede.
  • Dem med grønpassede ponyer er frustrerede.

Ponytrav har altid været for ALLE. Uanset om deres pony var høj, lav, hurtig eller langsom. Hvor er det bare ærgerligt med de mange begrænsninger. Hvorfor ikke være anerkendende og sikre flest muligt medlemmer? Sporten er endnu ikke stor nok til, at vi kan undvære så meget som et eneste medlem! Er ked af det, for kender desværre flere som bliver ramt, og derfor overvejer at stoppe.

Venlig hilsen Rikke Berggreen Larsen – mor til Sif Berggreen fra Skive.

Læs ponykalenderen her.

Du ville måske også kunne lide
Sverige indstiller ponytravet
Hvad med travskolerne?
Læserhenvendelse – Ponykusk mødte sit idol
x
Travet.dk

Travet.dk