fbpx
Home > Nyheder > Norge – Indfører karantæne

Norge – Indfører karantæne

I 2019 indgik det norske travmedie Trav365.NO og Travet.dk en samarbejdsaftale. En aftale, der skulle hjælpe begge medier, og det er et samarbejde Travet.dk har været meget tilfreds med.

Trav365.no kan onsdag aften berette at det norske forbund nægter de norske trænere at benytte anlæg ejet eller delvist ejet af forbundet.  Nu udvider man restriktionerne oplyser det norske forbund i en pressemeddelelse.

Karantæne efter start i Sverige

De personer, der ankommer til Norge fra udlandet, har karantæne i 14 dage efter ankomsten til Norge. Formålet med indsatsen er at forhindre unødig bevægelighed for personer mellem lande for at kontrollere infektionssituationen og spredningen af infektion.

Der er givet undtagelser for at sikre kritiske sociale funktioner, herunder at personer, der udfører gods- og passagertransport, ikke har karantæne. Desuden skal undtagelsen sikre, at arbejdstagere, der pendler mellem lande, kan beholde deres arbejde, og at arbejdsgiverne fortsat arbejder på skikredse. Undtagelsen fra rejsekarantæne for arbejdstagere gælder både for personer, der dagligt krydser grænsen, og personer, der rejser ind i landet fra Sverige og Finland for at arbejde i længere perioder.

Travtrænere og kuske falder ikke ind under fritagelsen for arbejdstagere i ankomstforordningerne, da deltagelse i løb i Sverige ikke er almindeligt arbejde i forbindelse med en bestemt arbejdsplads, og der er ikke behov for en sådan arbejdskraft i Sverige. Denne udtalelse deles af DNT’s juridiske rådgivere og er i overensstemmelse med de oplysninger, dnt har modtaget fra Sundhedsdirektoratet.

Se hele pressemeddelelsen på Trav365.no her.

 

Du ville måske også kunne lide
Video – Lad os få mere af det her
Det norske forbund – Vi forbyder ingen at rejse
Norge følger med
x
Travet.dk

Travet.dk