fbpx
Home > Indland > Dommerne har fokus på denne forseelse

Dommerne har fokus på denne forseelse

Travet.dk har mandag eftermiddag været i kontakt med Klaus Storm fra DTC. Det har vi været på baggrund af, at vi har noteret flere domme for forseelsen “Drivning på slået hest” den seneste tid.

Er der kommet øget fokus på netop denne forseelse, og så har Travet.dk længe gået med tanken om at spørge ind til den ensrettet linje hos den danske dommerstand.

Klaus Storm:

“I løbet af 2018 indførte vi en anden-dommer på de danske løbsdage. En dommer som er lønnet af DTC, og hvor formålet var at få ens domme på tværs af landet.

Vi siden af regelsættet blev der lavet en mængde ”guidelines”, og en omhandlede drivningsreglerne. Landet over blev der afholdt møder omkring disse, og hvad man ville se, og ikke ville se fremadrettet.

Dyrevelfærd er et fokusområde. Det er også et område, som svenskerne og diverse dyreværnsorganisationerne ligeledes har stor fokus på.”

Derfor er det vigtigt.

Lad dem dø i fred

“På vores informationsmøder, har Kim Kabling fortalt ”Lad dem dø i fred”. Hvis de ikke svarer for drivning, så lad være med at slå på dem.

Det er noget, vi har meget fokus på, og noget vi ikke vil se.

Opfølgningsgruppen

“Vi har sammensat en opfølgningsgruppe på tre mand. Her sidder en mand og gennemser alle løbene dagen efter de er afviklet. Hvis den pågældende dommer finder noget, så taler han med dommeren på den respektive bane.

Det skal være en vis forseelse og en forseelse i minimum kategori C, før vi tager dette skridt. Vi diskuterer hændelsen med den pågældende dommer, og forsøger på denne måde at ensrette dommene på alle banerne.”

De aktive mærker en forskel

“De aktive har tidligere givet udtryk for, at der var forskel i dommene fra bane til bane. Det har vi aktivt forsøgt at gøre op med, og ønsket at få ændret.

I dag ligger vi ganske få procenter fra hinanden, og det er glædeligt.

For at vende tilbage om drivning på slået hest er et fokusområde. Det er det uden tvivl, fortæller Klaus Storm mandag eftermiddag til Travet.dk.”

x
Travet.dk

Travet.dk