fbpx
Home > Indland > Henrik Lund: “Unge mennesker mangler generelt tålmodighed.”

Henrik Lund: “Unge mennesker mangler generelt tålmodighed.”

1. november 2017 stoppede Henrik Lund som professionel travtræner. Tilværelsen er stadig præget af travet – på flere områder.

“Jeg er meget tilfreds med tilværelsen nu. Det blev for hårdt med to jobs. Jeg har været med i sporten i mange år og kender gamet. Jeg følte, det var det rigtige at tage sporten ned på hobbyplan, og jeg har aldrig fortrudt.”

Stalden består bl.a. af 2 startheste, Harley Boko og Chardonnay, hvor især førstnævnte havde en forrygende sæson i fjor.

“Efter sidste start har hesten haft det lidt godt. Han har fået fri én måneds tid, hvorefter han vil påbegynde træningen igen. Han er nok startklar sidst i marts.”

Der er ikke en specifik målsætning for 2020:

“Vi håber, han kan bære de penge, han har fået på sig, da han er kommet ind i en hård klasse. Hesten har givet os en masse oplevelser, og alt han præsterer fremover, tager vi som bonusser.”

HARLEY BOKO med Johnny Jørgensen 7. løbs vinder på Charlottenlund d. 2019-12-29.
Photo: Burt Seeger.

Derudover tæller stalden en nybleven 2-åring, Digestive (Zola Boko), mens der er også er købt halvpart i en H’er efter Maharajah og Adel. Interessant er det, at Adel er søster til Rikki Tikki Tavi, som Henrik Lund selv havde i træning i sin tid.

Udover et fuldtidsarbejde og jobbet som starter i Aarhus, er Henrik Lund også mentor i DTC:

“Det handler om at hjælpe de nye, unge kuske. Vi giver dem feedback og fortæller dem, hvad de gør rigtigt og forkert. I øjeblikket arbejdes der på at ændre konceptet, så vi kan hjælpe de unge mennesker endnu mere. Der er dog intet konkret endnu.”

Han oplever endvidere, at der er blevet taget positivt imod den såkaldte mentorordning:

“Der bliver taget godt imod den feedback, der gives. Det giver en større tryghed, når de skal ud og køre løb. Det er også blevet mere nødvendigt, da mange af de nye licenshavere har meget lidt rutine, i at køre hest, i forhold til førhen.”

Ifølge Henrik Lund er det en del af samfundets udvikling:

“Unge mennesker mangler generelt tålmodighed. I travet kræver det, man starter fra bunden og klør på, så man kan udvikle sig. Det har vi eksempelvis set flere gøre gennem ponysporten. I dag kommer mange ind udefra og tager licens, uden rigtig at have noget erfaring.

Det havde aldrig kunnet lade sig gøre førhen. Derfor kræver det også, at vi hjælper de unge og nye licensindehavere mere end tilfældet ellers har været. Det er klart, de unge mennesker skal have chancen, men de er også nødt til at ville lære, for at det kan lade sig gøre.”

Af Mikkel Johansen.

Fotos af Ole Hindby og Burt Seeger.

x
Travet.dk

Travet.dk