fbpx
Home > Indland > Alkoholpolitik – Jydsk væddeløbsbane med klar politik

Alkoholpolitik – Jydsk væddeløbsbane med klar politik

Racing Arena Aalborg, Charlottenlund Travbane, Nykøbing Falster og i dag Jydsk Væddeløbsbane har alle vendt tilbage på vores rundspørge til de danske væddeløbsbaner omhandlende banernes alkoholpolitik.

Flemming Sunn fra Jydsk Væddeløbsbane melder i dag ud omkring banens alkoholpolitik.

”Alkoholpolitik Jydsk Væddeløbsbane

Ansatte på Jydsk Væddeløbsbane skal under arbejdets udførelse til enhver tid kunne gennemføre en alkoholtest uden påtale.

Under arbejdets udførelse indtages der ikke alkoholiske drikkevarer.

Undtaget fra ovenstående er dog ved deltagelse i receptioner, fejringer, fødselsdage og lignende sociale sammenkomster, oplyser Flemming Sunn i en mail.”

Hvordan gør man andre steder?

Travet.dk har foruden vores rundspørge været i kontakt med flere aktører indenfor fodboldens verden, for at høre ind til deres alkoholpolitik blandt deres ansatte og specifik deres ungdomstrænere.

Foruden alkoholpolitikken nævner disse foreninger også, at de forpligtet (lovpligtet) til at indhente børneattester for de trænere, ledere og ansatte, som beskæftiger sig med børn under 18 år.

”Det er ikke tilladt at indtage alkohol i det tidsrum, hvor træneren/ lederen har ansvaret for børnene. Det er heller ikke tilladt at møde påvirket op til træning.

”Klubbens ledere, trænere og spillere må ikke være påvirket af alkohol før og under udførelse af træning og under afvikling af kampe”

”Der nydes ikke alkohol ved arrangementer for børn og unge under 18 år, hverken for deltagere, holdledere eller trænere. Beruselse, der har bragt sikkerheden i fare eller skadet foreningens omdømme, medfører øjeblikkelig bortvisning.”

Foto Travet.dk

Vi skal som sport sikre os mod dårlige sager

Hvordan sikre vi, at lille Ole og hans mor ikke møder en påvirket medarbejder på en dansk væddeløbsbane, og hvis det er tilfældet, hvordan forholder man sig så.

Det er vigtigt, at der findes en klar og tydelig alkoholpolitik på landets travbaner blandt de ansatte. Vi kan så tilføre andre stillings-betegnelser foruden arbejdet med ungdommen.

Kan man have totalisatorpersonale, sælgere eller andre på arbejde i påvirket tilstand eksempelvis. Der skal selvfølgelig være en klar 0 politik på dette område. Her er en klar opgave for sportens ledere i Dansk Hestevæddeløb og ude på de danske baner.

Travet.dk har i tre skrivelser forsøgt at oplyse om problematikken, og denne skrivelse er den sidste i denne omgang. Vi håber med disse skrivelser, at vi er medvirkende til, at der kommer fokus på området.

Hvorfor ikke fremtidssikre sig, med en klokkeklar politik på området.

Du ville måske også kunne lide
Blog – Bedre kommunikation ønskes
Henry Toft-Olesen valgt ind i Hall of Fame
Konsekvenserne bliver yderligere synlige
x
Travet.dk

Travet.dk