Henrik Lønborg kører for Steen Juul

301

Steen Juul har valgt at hyre kollegaen Henrik Lønborg, når der søndag afvikles Jydsk 4-årings Grand Prix på Jydsk Væddeløbsbane. Det bekræfter Henrik Lønborg tirsdag morgen overfor Travet.dk.

Henrik Lønborg skal søndag køre Stald Søndergaards Explosive Peak (Explosive Matter), der i prøven hentede en andenplads bag Emoji og Flemming Jensen.

Explosive Peak er opdrættet af Stutteri & Kennel Peak I/S, og hesten har gjort 17 starter med fire sejre til følge. Explosive Peak står aktuelt med 124.228 kr. på præmiekontoen.

I 2017 var Explosive Peak med på den danske Derbyauktion, hvor hesten blev købt tilbage for den nette sum af 170.000 kr.

Et kig ned af resultatrækken viser, at Explosive Peak i samtlige af karrierens starter har formået at være i præmierækken. Det er en imponerende bedrift at kunne være i præmierækken i 17 starter i træk.

Det bliver første gang i karrieren, at Henrik Lønborg sidder i sulkyen bag Explosive Peak. Henrik Lønborg rundede for nyligt 3.000 sejre i karrieren, og kender ovalen på Jydsk Væddeløbsbane som sin egen baglomme.

Nu venter der en interessant køretur med en af outsiderne til Jydsk 4-årings Grand Prix.

Fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70’erne. Indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport. Ulrik kan kontaktes på 42 42 94 51 eller ulrik@travet.dk.