Udland – Det var smart
Det er blevet mere og mere udfordrende for travtrænere at finde personale. For at gøre det nemmere for dem og samtidig mindske arbejdsbyrden for personalet i travstalde, vil Axevalla på sin hjemmeside tilbyde kontaktoplysninger til lønvagter, som trænerne kan ansætte i løbet af konkurrencedagene.
– Gennem dette tiltag vil vi forsøge at aflaste hestepasserne og trænerne ved hjælp af hestepassere på stedet. Tanken er, at de kan hjælpe på stedet med for eksempel at spænde for, bade hest, vaske udstyr eller hvad træneren nu har lyst til, siger Maria Karlsson, Hästnäringens Yrkesnämnd.
Mange hestepassere i travsporten har en høj arbejdsbelastning og lange arbejdsdage og det kan være udfordrende at få balance mellem arbejde og fritid. Samtidig kan det være svært at blive hjemme, når din pashest skal til at starte.
– Vi ved, at drivkraften for mange hestepassere er at følge med i travsporten, men da vi har udfordringer med udbuddet af kompetencer i branchen, skal vi også finde løsninger for at få en bæredygtig branche. Det kan være et alternativ, der er værd at prøve, siger Sara Westholm, Hästnäringens Landsfond.
– Det er et interessant tiltag, som vi er glade for at være de første til at teste. Hvis vi kan være behjælpelige med at gøre det nemmere for trænere og deres personale ved konkurrencer, gør vi det selvfølgelig gerne.
Rent praktisk vil det betyde, at der kommer en liste på vores hjemmeside med ledige ledsagere og hvad de kan hjælpe med, så er det trænerne selv, der kontakter ledsageren for booking til hver stævnedag. Med hensyn til kompensation og løn til hestepasserne er det trænerens ansvar, siger Roger Moström, Axevalla.
Se skrivelsen fra det svenske forbund her – Klik her.
Vi har tidligere skrevet
Travet.dk, har de seneste tre år bragt flere jobannoncer fra danske, svenske og norske travtræner. Det er ikke alt, der er lykkes, men det har dog været muligt at skaffe diverse trænere dygtigt og kompetent personale.
Vi har lavet flere skrivelser omkring manglen på hestepassere, og i den forbindelse har vi været i kontakt med tre danske trænere, som nikker genkendende til den stigende udfordring med at finde kompetent personale.
I den forbindelse lyder det samstemmende, at hvis man ikke kan få det ønskede personale, så må man enten skære ned eller fastholde det nuværende niveau.
I har år vi allerede søgt efter personale til en fynsk travtræner. Vi har søgt efter personale til en træner på JVB, og i Sverige har man gennem vores medie søgt efter dansk personale.
Patrick Richard Larsen i Norge og Sofie Dam i Sverige er to gode eksempler på, at tingene kan lykkes.