Dansk travsport bliver en del af dette års Winter Burst.

Som vi kunne fortælle på Travet.dk forleden, så får Danmark tre V75 dage i 2019. Det er en dag mere end i 2018, og forklaringen kommer i dag fra Dansk Hestevæddeløb, som har sendt denne mail.

Ekstra V75-dag til Danmark

Fredag den 28. december 2018 afvikles der en ekstra V75-omgang i Danmark med Jydsk Væddeløbsbane som værter.

En mulighed der er opstået, da Finland i en kombination af lovgivningsmæssige- og spilletekniske årsager har måtte melde forfald.

Ifølge sæsonplanen skulle Billund Trav have afviklet løb den 28. december, mens årets sidste løbsdag på Jydsk Væddeløbsbane var planlagt til den 14. december. Nu bytter de to jyske baner løbdage, og starttidspunktet for V75-dagen rykkes til kl. 18.40 med første V75-afdeling kl. 19.30.

– I Aarhus havde vi nogle rammer, der gjorde det muligt at holde en væsentlig del af præmierne inden for det allerede fastlagte præmiebudget, forklarer Dansk Hestevæddeløbs direktør, Henrik Friis.

– Vi fandt en løsning med Billund og Aarhus som kunne fungere, og vi er taknemmelige for den fleksibilitet, de to baner har udvist. Såvel sports- som spillemæssigt har denne ekstra V75-omgang stor værdi for dansk hestevæddeløbssport.

Dansk Hestevæddeløbs sportschef, René Jensen, supplerer.

– Det er en stor mulighed, som vi takker ATG for. Med denne løsning får de danske hesteejere og aktive en flot julegave i form af ekstra høje løbspræmier, og de danske spillere får hjemmebanefordel i jagten på de mange V75-millioner.

– Vi håber at kunne præsentere fine og store felter med de bedste dansktrænede heste som er i gang, men også gerne med besøg af udenlandske ekvipager, så vi kan få et internationalt touch, siger René Jensen.

Den ekstra danske V75-dag indgår i det svenske spilleselskab ATG’s Winter Burst-koncept, hvor der afvikles ni V75-omgange i perioden 22/12 til den 31/12.

Winter Burst V75-løbene afvikles nu i både Danmark, Norge og Sverige, og der afsluttes med en stor finale nytårsaftensdag på Axevalla.

– Fra svensk side er vi meget glade for, at dansk travsport med kort varsel har sagt ja til at blive en del af Winter Burst. Det viser med al tydelighed, at Danmark og Sverige står sammen i det samarbejde, som forventeligt bare bliver endnu tættere fremover, udtaler sport- og spilkoordinator hos ATG, Peter Wallin.

Propositionerne til V75-løbsdagen bliver offentliggjort i næste uge