Mette Berg Thiesen

Bornholms Brandpark 23 september 2017 - Mette Berg Thiesen www.travfotobornholm.dk

Hun har allerede nu prøvet en hel masse indenfor travsporten, og blandt andet er det blevet til to udenlandsophold i USA, hvor Mette Berg Thiesen blandt andet har været tilknyttet Nancy Takter Johansson.

Foto fra Bornholms brandpark 6. maj 2016, fotograf Torben Ager – travfoto Bornholm

Du er bornholmer, men har tilbragt en stor del af din karriere indenfor travsporten udenfor Bornholm. Hvad er grunden til dette?

“Jeg har altid været glad for at rejse og se nye ting. Da jeg blev færdig med gymnasiet, vidste jeg ikke, hvad jeg ville, og det blev så til et par ture til USA og et ophold hos Henrik Lønborg.

Foto af Martin Timm

Du er ud over at være hestepasser, og aktiv som kusk. Du har tidligere også gjort dig i Monte trods det er nogle år siden. Hvad tiltaler dig med ved at køre løb?

“Hvis jeg skal være helt ærlig, så brænder jeg ikke helt vildt meget for at køre løb. Jeg synes det er meget sjovt, men jeg brænder mere for træningen og pasningen af hestene.

Hvor er du tilknyttet, og hvilke arbejdsopgaver har du?

“Jeg er ved Morten Juul, og har været her i lidt over et år. Jeg står for det daglige inde på banen, hvor vi pt. har 16 heste stående, hovedsageligt unge.

Her renser jeg bokse om morgenen sammen med Morten, hvorefter vi træner dem, som skal trænes. Derefter får vi børstet og ordnet dem allesammen. Jeg har 9 pasheste, hvor heste som Chap A P, Dickson Shadow og Dubai har gjort det godt.

Vi snakkede sammen tidligere året på Fyn, hvor du fortalte du skulle til at læse. Er det tid, til du tager et sabbatår fra Travsporten, eller kan du kombinere de to ting?

“Jeg håber på at komme ind på pædagogstudiet, hvor jeg faktisk kom ind sidste år, men valgte at tage et år ekstra hos Morten. Men planen er da at få det hele til at gå op, så jeg stadig kan hjælpe inde ved Morten imens, at jeg læser. Jeg ville nødigt skulle undvære det helt.

Foto af Martin Timm Holmstav

Du har tidligere været på udenlandsophold i USA over to gange. Den ene var hos Nancy Takter Johansson. Hvad lærte du under dine to udenlandsophold?

“Jeg føler, at jeg har lært rigtig meget, både på godt og på ondt. Det er altid spændende at se tingene på en ny måde, end man er vant til. Men måske allervigtigst lærte jeg rigtig meget om mig selv.

Hvad er drømmen med travsporten, og hvad er dit bedste minde herfra?

“Jeg drømmer ikke rigtig om noget indenfor travsport andet end mange flere gode oplevelser. Jeg har rigtig mange gode minder hjemme fra Bornholm sammen med Winnie Jensen og Raul Epice, som virkelig betyder meget for mig.

Det løb Chap A P gik på, musketerdagen giver mig stadig gåsehud. Det var helt vildt det, han gjorde den dag, og når det så er en hest, som hos mig har en helt speciel plads, så bliver det ikke større.