Lasse Christensen

Arkivbillede af Lasse Christensen og hesten Petri

En af de mange dygtige unge mennesker i dansk travsport er 15-årige Lasse Christensen. Lasse Christensen har bestemt ikke travsporten fra fremmede, da hans far er den velkendte hesteejer/opdrætter Knud Christensen, også kaldet Flamingo Knud.

Travet.dk har siden vores opstart i 2014 haft fokus på ungdommen i dansk travsport. Vi har i vores levetid lavet flere indslag med Lasse Christensen, da han på flere områder har været langt før sin alder med travsporten.

Lasse efter en sejr til Petri – Foto Flemming Andersen

Du har trods din unge alder efterhånden været i sporten i mange år. Hvad er det, der tiltrækker dig ved travsporten?

“Jeg kan rigtig godt lide det daglige arbejde med hestene.

At komme ud og træne med dem og se, hvordan de enkelte individer udvikler sig, er helt klart det der tiltrækker mest ved sporten.

Inden jeg tog licens, var jeg faktisk ikke helt så bidt af ideen med at køre løb og ville egentlig også kun have det, så jeg selv kunne godkende hestene i prøveløb.

Det var så jeg selv havde en følelse af, hvor hestene var træningsmæssigt, men efter licensen er kommet i hus, blev jeg lidt mere hooked på ideen, så det skal have et skud.

Vi har hørt på diverse vandrør, at du ønsker at tage en træneruddannelse, hvis der kommer licenskursus senere på året. Har det noget på sig?

“Det har det helt sikkert. Jeg vil altid forsøge på at få mere viden, og derfor vil jeg også tage trænerkurset.

Jeg tog jockeykurset sidste år, og det var et rigtig spændende og lærerigt kursus, men på daværende tidspunkt følte jeg mig ikke helt klar til at tage trænerkurset.

En af grundene til at jeg vil tage kurset, er at efter 9. Klasse vil jeg gerne et halvt års tid til Sverige, så tror med et trænerkursus i hånden vil det muligvis være nemmere at få et arbejde.

Hvilke heste har du på nuværende tidspunkt i din varetægt?

“Lige nu har jeg Bølle A P, som jeg træner for min papmor, og så er jeg igang med at køre tre plage til.

Ved siden af dem har jeg selv Petri.

Stor som lille kender din far Flamingo Knud. Hvor meget er han involveret i din hverdag med hestene?

“Han har selvfølgelig stor indflydelse på min hverdag med hestene. De heste, jeg træner står herude på gården og dem er vi fælles om at passe.

Han har stor fokus på Flamingo Parken, men alligevel finder han tid til at hjælpe til med hestene, så godt som han nu har tid til.

Du lavede et flot stykke arbejde med hoppen Petri, hvad er status på hende?

“Petri fik desværre en skade i et forben i sin sidste start, og der valgte jeg at stoppe med hende som løbshest. Hun er blevet bedækket med O’grady i år og får føl start juni næste år.

Hvad er din drøm med travsporten?

“Hvis det bliver ved med at være fremgang i sporten, som nu så vil jeg være travtræner.