Jonas Hansen

Dagens deltager i vores artikelserie er Jonas Hansen, som både gør sig i ponysporten, men også har amatør licens på Charlottenlund Travbane. Jonas Hansen er født i 2000, og er en af mange unge mennesker, som har taget turen fra ponysporten til de store heste heste.

Jonas Hansen er lillebror til Maria Hansen, som ligeledes har licens, og som i år har vundet fire løb.

Hvordan er du kommet ind i sporten?

“Det lå i kortene, at min hobby skulle være noget med heste. Min mor har altid haft heste og var springrytter og min søster fik sin første travpony, som var opstaldet hos Steen just (travtræner).

Jeg var fem år gammel, da jeg fik min første pony, og min far byggede en sulky, der passede til mig og ponyen. Jeg ville også ud og køre, som min søster gjorde, så min søster lærte mig at spænde for og køre.

Jeg tog licens til ponytrav, da jeg var syv år gammel og efter mit første løb, viste jeg bare at det ville jeg fortsætte med.

Du kører ponyløb samt løb med de store heste. Hvad er den store forskel ud over tempoet?

“Den primære forskel på de store og små heste er farten og størrelsen, som du selv nævner. De små ponyer er ikke så stabile som de store heste, og disse skal støttes i langt højere grad end de store heste.

De små heste har langt større tendens til at galopere.

Du træner selv dine heste. Hvilken træningsfilosofi trænes de efter?

“Jeg træner på hestens præmisser, da jeg føler det er vigtigt, at hesten skal have en glæde ved at træne og løbe væddeløb. Der skal selvfølgelig lidt hårdhed i træningen, for at være med i løbene i dag.

Hvis jeg føler, at træningen virker træner jeg efter det og hvis det ikke virker helt optimalt, prøver jeg at ændre i træningen. Der er ingen heste, der er ens, så træningen af den enkelte hest kan variere.

Hvad er drømmen med travsporten?

“Min drøm er at kunne udvikle mig inden for sporten og køre/deltage i nogle af de store løb herhjemme. Den helt store fremtidsdrøm er at kunne avle min helt egen stjerne traver.