Cecilie Juul Clausen

Travet.dk påbegynder en artikelserie omhandlende de mange dygtige staldfolk, som på daglig basis gør et uvurderligt arbejde rundt om hos de danske trænere.

Den første i denne artikelserie er Cecilie Juul Clausen, som ikke har travsporten fra fremmede.

Hendes mor er Camilla Juul Nielsen datter af Steen Juul, og Kirsten Nielsen. Hendes far er Christian Clausen med professionel licens på Charlottenlund Travbane.

Cecilie Juul Clausen, har trods sine blot 15 år i en årrække hjulpet til i familievirksomheden. I Team Juul foregår tingene som et team, hvor alle hjælper hinanden.

Alle har faste pasheste, og den del deltager Cecilie Juul Clausen ligeledes i. Direkte adspurgt, hvilke pasheste den unge oppasser har på nuværende tidspunkt, svarer Cecilie:

“I øjeblikket har jeg Rio Grande hos min morfar Steen Juul, og vores egne Dekadent K, Believe In Fate, Catchmeifyoucan og Delicious One fordelt hos Steen Juul og min far Christian Clausen.

Cecilie med Dekadent K

Det er tydeligt at der brændes for hestene, og hvis man har mødt Cecilie på en dansk eller udenlandsk travbane, ved man også at hun bestemt ikke er bange for at tage fat, når der skal knokles.

Vi spurgte Cecilie, hvordan en typisk dag på gården ser ud for hende.

“Nu her når jeg har ferie, bliver mine heste taget ind ved 11,12-tiden, og så plejer jeg at træne dem, som der skal trænes. Når jeg er færdig med at træne, ordner jeg resten af mine heste.

Hvis jeg er færdig tidligere end de andre, så hjælper jeg de andre med at ordne deres heste. Jeg er for så vidt muligt, altid med når min egen hest Dekadent går hurtigt på Skovbo.

Når jeg går i skole, så går jeg ud i stalden, når jeg er kommet fra skole, så træner og ordner jeg dem, der skal det. Ofte er jeg ude indtil vi skal spise aftensmad, da jeg godt kan lide at være ude alene, da der er sådan en dejlig ro over at gå alene i stalden, når alle de andre er taget hjem.

Din far kører travløb, og din morfar kører travløb, har du ambitioner om at få licens på et tidspunkt?

“Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt svare på, om jeg kommer til at køre travløb, men jeg har da en lille drøm om at ride monteløb.

Cecilie med hesten Rio Grande

Du fik halvdelen af hesten Dekadent K i konfirmationsgave af din mor, far og Jens. Du købte selv resten, og det er hest, der har gjort det flot i dine hænder.

“Der er ingen tvivl om, at Dekadent er min favorit. Han er aldrig blevet set som nogen stjerne, men altid været min favorit siden vi lærte hinanden at kende for første gang.

Han blev i 2017 min helt egen første travhest, og på lørdag har jeg haft ham i et år. Det har været et fantastisk år, og han har indtil videre beriget mig med oplevelser i Sverige, Norge og specielt i Århus.

Hvis vi skal se på dit bedste vinderminde, hvad er det så?

“Den største sejr pengemæssigt må være min V75 sejr på Momarken i 2015 med Rio Grande. Det var en ubeskrivelig følelse at være en lille 12-årig pige, og, så vinde et så stort løb som V75 og en billet til Elitlopsweekenden.

Den der betyder mest for mig, må alligevel være da Dekadent vandt sin første sejr for mig, efter jeg fik ham. Det var i Århus på Jydsk 3-års Grand Prix dagen, hvor vi vandt KRAFFT Langdistanceløb, og fik øjnene op for at Langdistanceløb var vores ting.

Travet.dk håber flere af de mange dygtige staldfolk rundt om i landet eventuelt har lyst til at være med i en skrivelse som denne med Cecilie Juul Clausen.