Anders Rygaard Jensen

Anders Rygaard Jensen har i en årrække været tilknyttet Falster-træneren Henrik Thomsen, og i det daglige gøres der også et stort stykke arbejde for Falster-banens unge mennesker.

Anders Rygaard Jensen er 25 år gammel, og har både kørt ponytrav, og har siden 2009 haft licens til de store heste. En hest som Rema Toft sikrede Anders Rygaard Jensen flere fine sejre, for år tilbage.

Hvad er egentlig tilgangen til travsporten for dig Anders

“Min tilgang i sporten, startede faktisk lige dengang efter jeg blev født – min mor var dårligt nok noget hjem fra sygehuset med mig, da hun et par dage efter, havde mig med i barnevognen ud til Henrik Thomsens stald.

Min familie har altid haft med heste at gøre – min oldefar opdrættede travheste, og den sidste var Nikki Rygaard, som min mor havde sammen med min onkel Dan.

Det var en fin hest, der vandt mange løb og tjente fine penge. Jeg har derfor altid fulgt travsporten så længe, at jeg kan huske tilbage.

Det har holdt ved igennem årene, hvor interessen er bibeholdt.

Du har taget turen fra ponysporten, og til de store heste. Er det noget, du kan bruge i dit store arbejde for ponysporten på Falster?

“Det føler jeg, og der er eksempelvis nogen af de unge mennesker, der kommer og spørger mig til råds eller beder om min hjælp til deres respektive ponyer.

Jeg kører gerne en tur med folks pony, for at se om jeg kan, om jeg hjælpe. Jeg har netop fået en forespørgsel på, om jeg kunne hjælpe et par ponyer til næste løbsdag.

Jeg hjælper gerne alt det jeg kan, så folk kan få en positiv oplevelse med ponysporten.

Du har været en del år hos Henrik Thomsen. Hvad består dit arbejde i hos Henrik?

“Det er korrekt, og Travet.dk har jo også været forbi stalden på løbsdage og på årets storløbsdag plejer i også at stikke næsen ind. Vi håber også at se jer i stalden på søndag.

Vi kører forskellige rutiner alt efter, hvor vi er på året. I øjeblikket møder jeg ind kl. 07.00 og starter med at tage heste ind fra folden, som har været ude om natten. Her blive de derefter fodret.

De heste der står inde lukkes så på fold, og jeg går i gang med at rense/ordne bokse. Vi har besøg tirsdag/fredag af Arvid Olsen, og disse dage træner vi næsten alle hestene, som vi har i træning.

Der ryddes derefter op, og fodre heste. De der skal gå ude hele natten bliver lukket ud, og de øvrige hentes ind fra folden.

Jeg har en masse små opgaver, som eksempelvis vinduespudsning, reparation af folde, gartnerarbejde, og hvad der ellers dukker op af småopgaver i løbet af en dag.

Vi snakkede forleden med din mor, som fortalte i søger ny hest. Er det noget specielt i søger?

“Det var faktisk ikke en information som skulle videre, men det er helt korrekt, at vi leder efter en hest. Det er dog mest min mor, der kigger efter en fornuftig amatørhest, der kan klare sig her på Falster.

Hvad er dit største travøjeblik?

“Den er svær, men at deltage i DM for amatører, for nogle år siden i Billund er en oplevelse som jeg ikke glemmer. Det er noget af det største, man kan nå som amatør herhjemme at deltage i et DM.

Jeg havde for år tilbage en hest, der hed Hr. Vakkelberg, som vandt på Mindeløbsdagen for min onkel. Det var stort trods, der kun var tale om et formløb.