Peter Rudbeck: Hurtigt og godt struktureret

0

Peter Rudbeck havde i går stortalentet Dontpaytheferryman med til hingstekåringen på Stutteri Laser. Her dagen derpå tog Travet.dk en snak med Peter Rudbeck.

Hvordan oplevede du arrangementet?

“Fint, hurtigt og godt struktureret med til trods for vejret forbavsende mange fremmødte, mener dog man burde gøre det på dage, hvor interesserede ikke skal holde fri fra arbejde for at kunne komme med. Det ville nok gøre, at der kom mindst det dobbelte antal tilskuere.

Det fremgår i referatet, at man om Dontpaytheferryman skriver:

Fremstillingsresultat: Avlskommissionen mener at på nuværende tidspunkt er bedømmelsesgrundlaget af Dontpaytheferryman løbskarriere for spinket. Avlskommissionen vil vurdere præstationsindex efter hingstens 3-års sæson. Hingsten opnår avlsgodkendelse for sæson 2018.

Din holdning til dette?

“Umiddelbart er forklaringen, at der indenfor de senere år er udarbejdet et objektiv vurderingsperspektiv, hvor præstationsindekset er delt op i nogle kasser, som er forud defineret og ikke kan fraviges. Dette giver selvfølgelig en ensartethed, som også er ønskelig. Der er nok bare ikke taget højde for at en nybleven dansk 3 åring stiller til kåring og deraf dilemmaet,

Ellers hæftede jeg mig ved, at han fik højeste karakter på eksteriørvurdering og iøvrigt optrådte eksemplarisk – synes også billederne, Gorm har taget, taler for sig selv.

Hvornår ser vi ham eventuelt i en sæsondebut?

1. april på Lunden er stadig målet, nu driller vejret godt nok lidt igen og skulle det forstyrre træningen for meget, bliver det Skive 22. april i stedet, fortæller Peter Rudbeck lørdag formiddag.

Fotos af Gorm Foto.

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.