Tumble Dust stopper karrieren

0

Den tidligere danske derbyvinder Tumble Dust (Crazed) stopper karrieren. Det meddeler Bengt Kjell i en mail til Travet.dk tirsdag eftermiddag.

Tumble Dust er opdrættet af Thomas Lind-Holm, som kunne se hans opdræt debutere som 2 åring. Det blev samlet set til tre fantastiske sæsoner som væddeløber.

Det blev blandt andet til sejr på Vincennes, og løbet gav samtidig Tumble Dust sin rekord på 1:10,7/am. Tumble Dust vandt det danske Trav Derby i selskab med Bjørn Goop. Det blev ligeledes til en start i Prix d’Amérique 2015.

Et af karrierens sportslige højdepunkter fandt sted, da Tumble Dust vandt 2-års løbet Svampen på Örebro. En sejr, der indbragte 600.000 svenske kroner.

Den 2010 fødte Tumble Dust, hentede en andenplads i E3 finalen, og E3 revanchen.

Jægersro-træneren Tomas Malmquist stod for træningen, og Camilla Ahlqvist stod som oppasser i karrieren, som bød på ti sejre i 38 starter.

Tumble Dust nåede at tjene 4.788.456 SEK i den aktive karriere.

Tumble Dust er avlsgodkendt i Sverige, hvor han fik 80 point.

Tumble Dust udbydes til 2.000 SEK + 12.000 SEK v. 14 dage levende født føl.

Se mere på www.tumbledust.se

Relaterede nyheder

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.