Karoline har det godt i Canada

0

Danske Karoline Østergaard tog for et par år siden springet fra Danmark til Ontario i Canada. Travet.dk har fået sig en snak med Karoline, som fortæller lidt om foder, pasheste og træningen i Canada.

“Jeg har ikke nogen pasheste, hvor jeg arbejder. Vi er en mindre stald på 10-12 heste (antallet varierer hele tiden), mit arbejde er lidt ligesom en assistenttræner.

Jeg er mest på banen for at køre langsomt samt hurtigt sammen med min chef, hvor vores anden medarbejder mest bliver inde i stalden, gør heste klar og vasker dem af, når vi kommer ind igen.

Morgenrutinerne er at lukke alle heste på fold i minimum en time og gerne længere, hvor vi renser bokse i mellemtiden, renser foderspande og vandstande. Vi lukker derefter dem alle ind igen og træner derefter dem alle.

I forhold til i Danmark, hvor jeg altid har været vant til, at man kører langsomt på tid, dvs. kører langsomt måske 30-45 minutter, der gør man det anderledes herovre.

Her kører man miles, når man kører langsomt, hvilket varierer mellem 4 og 5 miles af gangen. Herover træner de lidt hårdere end derhjemme, de fleste heste går hurtigarbejde to dage før de starter i 40-tempo, og de starter normalt vis en gang om ugen, hver anden uge.

Hvis man giver hesten en uges fri fra løb, træner man dem normalt tre-fire gange i de 2 uger imellem de er i løb, hvor vi træner alt mellem 1.17- og 1.40-tempo, det er forskelligt fra hest til hest.

❤❤

Et opslag delt af Karoline Østergaard Nielsen (@karoline_oe) den

Hvad med fodring, er der specielt fokus på dette?

“Når det kommer til fodring herover, synes jeg de bruger enormt meget tilskud i deres foder i forhold til, hvad jeg er vant til herhjemme. Pt får vores heste alt mellem tre og syv forskellige tilskud i deres normale havre alt efter om det er en løbshest eller en hest, der ikke er i løb på nuværende tidspunkt.

Nu når hestene starter så ofte herover spiller hydrering en enorm stor rolle i vores hverdag. Vi er rigtig gode til at tage blodprøver på hestene, hvor vi tjekker, hvad hver hest har brug for.

En ting, min træner går meget op i, er at tjekke op på hestens tarme og mave. Hvis hestens mave ikke er iorden (mavesår, eller irriteret mave) så er det rigtig svært at få en 100 % fungerende væddeløbshest, derfor fodre vi med to forskellige pulverprodukter for at holde maven i gang. Det er pulver, som vi kommer i havren.

Vi fodre med jern, kalcium, elektrolytter og vi har et par andre specielle produkter, som vi bruger på vores heste. Det er ikke alle, der får det samme, og hvem der har brug for hvad, afgør blodprøven.

#stridefree

Et opslag delt af Karoline Østergaard Nielsen (@karoline_oe) den

Vi følger dig på Instagram, og her kan vi se, at du forsøger at gøre noget for at synliggøre montésporten. Hvad er status på dette?

“Den kommende montésæson skulle gerne starte op igen i juni måned herovre. Jeg er som altid rigtig spændt efter et halvt års pause. Jeg har holdt min træning og ridning ved lige så det ikke vil tage mig lang tid at komme i super form, og jeg glæder mig enormt til at være på banen igen.

I år har jeg arbejdet hårdt på at få en del nye ryttere til montésporten, idet sporten ikke er så stor endnu. Jeg har indtil videre haft fem piger, som jeg har hjulpet lidt med at ride og fået sat i gang.

Mit håb er helt sikkert, at et par stykker får deres licens i år og ellers bare træner hårdt på, for at helt sikkert få deres licens næste år.

Hvis du skal nævne en hest, som betyder lidt ekstra for dig?

“Hvis jeg skal vælge en hest i vores stald, så er det vores 5-årige hoppe Docs Sausalito. Hun kan være den ledeste hest at arbejde med, men hun kæmper i løbssammenhæng, og hun har et stort et hjerte.

Det er så rørende at se hende, især når hun løber først over stregen. Hun er også den første hest i Canada, jeg ejer en lille del af. Det specielle ved hende, er, at hun kun kan starte i claiming løb, da hun har tjent for mange penge til de andre udskrevne løb.

Et claiming løb, er et løb hvor du anmelder din hest med den pris, der nu engang står i propositionen og alle, kan simpelthen købe din hest. Hvis nogen køber din hest i et claiming løb, så er hesten deres, så snart din hest har krydset målstregen.

Saucy, som hun er i daglig tale, er nu tilbage hos os for fjerde gang, og jeg håber selvfølgelig hun ikke vil blive “claimet” i fremtiden, fortæller Karoline Østergaard fra Ontario i Canada.

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.