Avlshingst i Danmark til Belgien

0

Efter to sæsoner i Danmark bytter avlshingsten Russell Hill hingstestation. Farvel til Danmark og Bornholm, fortæller hingsteholderen Kurt M. Hansen tirsdag morgen.

”Russell Hill skal til Belgien og bedække. Rejser så snart transport lejlighed byder sig, skulle faktisk have været afsted i december, men der blev ikke plads til ham i transporten, oplyser Kurt M. Hansen.

Den mangeårige bornholmske opdrætter sagde kort inden nytår også farvel til avlshingsten Calvin Capar, som nu står til bedækning i Nordsverige.

”Ja nu er det udelukkende Quid Pro Quo som er her som avlshingst, den bedste jeg nogensinde har haft, siger Kurt M. Hansen. Jeg kan ikke finde en avlshingst nogetsteds i Danmark, som har bedre blodlinjer end ham.

”Han koster 2.000 + 11.000 kroner i år, siger Kurt M. Hansen.

Del

Om skribenten

Født 1959 på Frederiksberg. Begyndte som kontorelev på Klampenborg Galopbane 1. august 1979. Blev efter elevtiden tilknyttet Væddeløbsbladet, men returnerede til Klampenborg som banens første sportschef i 1987. Headhuntet til dobbeltstilling hos Berlingske Tidende og TIPS-Bladet i 1988. Fra 1991 fastansat på DR-Sporten i 13 år med dækning af navnlig OL i Sydney og VM i fodbold i Paris. Freelance fra 2004 og tilknyttet som reporter på Travet.dk siden 1. juni 2017.