Championatet afgjort til slut

0

Kim Madsen og Flemming Degn kæmpede til det sidste om amatørchampionatet i Aarhus, og det blev Kim Madsen, der trak længste strå på en dag, hvor Giggs Boko blev årets hest i Smilets By.

Inden løbene førte Kim Madsen med en enkelt sejr over Flemming Degn, men sidstnævnte fik skabt spænding, da han tog sin 10. årssejr med Bo W. Dermed var Kim Madsen kun førende på andenpladser.

Det blev rimelig enkelet for Bo W (Ens Snapshot), der overtog føringen på første langside og sejrede i 1.20,1/2300 meter snore foran Gulliver S I R/Emil D. Mæhlisen og U S Flying/Søren Demant Andersen.

Hverken Flemming Degn og Kim Madsen nåede mere til tops. Det betød, at Kim Madsen kunne hjemtage amatørchampionat. Kim Madsen måtte “nøjes” med andenpladsen til Rasmus Pilbro i årets sidste løb.

Trippel til Birger Jørgensen

Landschampionen Birger Jørgensen sluttede året af med manér på hjemmebanen. Med tre sejre cementerede Aarhus-træneren dermed trænerchampionatet med 41 sæsonsejr på Jydsk Væddeløbsbane.

Birger Jørgensen lagde for med Asger Molar (Kadabra), der overtog fronten fra Rapande Bell i første sving. Åbnede i 18,3/500 meter, inden ekvipagen fik dæmpet til 20,2 den første kilometer.

Asgar Molar var dog sikkerheden selv og sejrede i 1.18,7/1800 meter auto foran en godt afsluttende Timo Østervang/Kenneth Andersen, mens Chock Nock tog tredjepladsen for Steen Juul.

Poul Kraghs Mindeløb gav sejr til spidskørte Dream Of Success (Dream Vacation) og Birger Jørgensen, der sejrede i 1.21,6/1800 meter snore foran Dixen Cloc/Henrik Lønborg og Donatello Garbo/René Kjær.

Birger Jørgensen lukkede sin vinderbuket med Lilo D’Amour, der ikke overlod nogen til tilfældighederne undervejs. Efter 17,5/500 meter, blev dæmpet en smule til 17,8 den første kilometer.

Det blev til årets syvende sejr for tyskfødte Lilo D’Amour (Love You), der sejrede i 1.17,3/1800 meter auto foran Mr Panamera/Jeppe Juel, mens Aslan S M var tredje for Thomas Bonde.

Giggs Boko blev årets hest

To heste havde mulighed for at blive årets hest på Jydsk Væddeløbsbane. Lilo D’Amour og Giggs Boko kæmpede begge for syv årets sejr på finaledagen, og det var spænding til det sidste.

Lilo D’Amour skabte spænding til det sidste med sin sejr. Det krævede også sejr til Giggs Boko, hvis den skulle have forhåbninger om at hjemtage titlen som årets hest og det lykkede for fireåringen.

Fra fjerde par udvendigt leverede Giggs Boko (S J’s Caviar) en godt afslutning til sejr i 1.16,8/1800 meter. Andenpladsen til Ambra Godiva/Steen Juul, mens Tinita Tårs var tredje for Peter Frandsen.

»En dejlig hest, som vi altid har haft store forventninger til. Er tilkørt og trænede som unghest hos Henrik Thomsen, som allerede dengang vurderede det var en hest med stort potentiale«, siger Jeanette Hansen.

»Desværre var vores ambitioner store og derfor blev han presset for hårdt som unghest. Det var hårdt for psyken og team Peter Jensen har lagt et kæmpe arbejde i at give han lysten og troen tilbage«.

»Jeg tror faktisk bare at han bliver bedre og bedre. Vi får jo et nyt kuld følunger her til foråret, så derfor er vi nødt til at sælge nogle løbsheste fra, så Giggs Boko er faktisk til salg«, oplyser Jeanette Hansen.

I øvrigt bemærkede vi, at …

* fynske Ca Va Nova (Broad Bahn) tog sin anden sejr i Aarhus i efteråret, da den sejrede med træneren Ole Bender i sulkyen i 1.19,5/1800 meter auto. Med Cool Vacation og Camble Flame som nærmeste vidne.

* Steen Juul fortsat holder fast i førertrøjen i kampen om landschampionatet, da han vandt med Champions Peak (Scarlet Knight). Nåede føringen efter 700 meer og sejrede i 1.18,5/1820 meter snore.

Nancy America (Revenue) fik en god optakt til den kommende Frankrig-start. Flemming Jensen styrede den seksårige hoppe til sikker sejr i 1.19,0/1800 meter auto uden problemer.

* rygkørte Business As Usual (Quite Easy U S) tog sin blot anden karrieresejr, da Pernille Bye Hansen sejrede med hesten i årets sidste løb på Jydsk Væddeløbsbane. I 1.20,6/2300 meter snore.

Relaterede nyheder

Del

Om skribenten

Født 1980 i Hvidovre. Begyndte som freelancemedarbejder på Væddeløbsbladet i 1998, og har blandt andet leveret tekst og billeder til mediet. Sidenhen er det blevet til udarbejdelse af flere hjemmesider for trænere, stutterier mv., ligesom det også er blevet til opgaver i forbindelse med DRs trav- og galopudsendelser. Blev 1. juni 2017 tilknyttet som skribent travet.dk.