Sjovt sammentræf

0

De to absolut mest imponerende vindere mandag aften i Skive var de to jævnaldrende Tough Macoy og Tourmalet, der således begge vandt meget sikre sejre!

For næsten 4 ½ år siden – den 4. maj 2013 – mødtes de to fine heste faktisk på den selvsamme bane – altså Skive Trav – i et begynderløb, hvor Tourmalet var favorit og Tough Macoy var outsider. Løbet over 2.100 meter med autostart vandtes meget sikkert af debutanten Tourmalet i tiden 19,6 efter en raket-spurt, mens Tough Macoy var anden i 19,9 i hestens anden start. Begge heste var pudsigt nok godkendt i prøveløb måneden før i akkurat samme tid over samme distance 21,7/2.140 meter!

Siden har de to fine heste aldrig krydset klinger og der er løbet meget vand i åen siden da: Tough Macoy har i år udviklet sig til en sejrshest af rang og har i alt vundet 9 sejre og 9 andenpladser  i 46 starter og 106.700,- kroner, mens Tourmalet også har kendt vejen til vindercirklen med 15 sejre, 11 andenpladser og 11 tredjepladser i 71 starter og næsten 300.000,- kroner indløbet.

Ja verden er lille – og det er løbspræmie-niveauet i dansk travsport desværre også: I 2013 fik Tourmalet trods alt acceptable 5.000,- kroner for sejren – i mandags fik de to top-kapable heste blot 4.000,- kroner hhv. 5.000,- kroner for sejrene efter meget flotte præstationer!

Det er tankevækkende!

Som de to dejlige heste præsterede på Skive Trav i mandags, har de med garanti ikke frekventeret vindercirklen for sidste gang!

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.