Amulet tilbage den kommende weekend

0

Familien Rasmussens Amulet (Ens Snapshot) er tilbage på væddeløbsbanerne efter mere end tre måneders pause. Det sker i et løb indenfor V5 spillet, hvor Amulet har fået startspor fem.

Det bliver Steen Juul, der skal varetage chancen bag Amulet bedst muligt, da den normale førstekusk, Birger Jørgensen, sidder bag Jan M. Rasmussens Stickittothem. Det bliver således første gang i karrieren, at det i løbssammenhæng ikke er JVB-træneren, der sidder i sulkyen hos dem femårige hoppe.

Amulet står før lørdagens opgave med 14. sejre i karrierens 21. starter.

Hvorfor har man ikke set Amulet de seneste måneder?

»Det har været noget virus inde over, og hun er samtidig blevet behandlet i et forknæ, fortæller Peter Rasmussen denne eftermiddag. Det har taget den tid det har taget, og indtil blodprøverne har været i orden, så har hun ligget helt stille.

Vi har så trænet på efterfølgende, og hun har som bedst gået 17. fuld vej i et træningsarbejde.

Foto – Ole Hindby

Steen Juul sidder i weekenden bag Amulet?

»Det har måske taget lidt lang tid med at melde ud at vi startede lørdag, og Birger Jørgensen havde i mellemtiden lovet sig væk til stickitothem. Birger Jørgensen er en hædersmand og en mand man kan stole på, så selvfølgelig overholder han den indgåede aftale med Jan. M. Rasmussen.

Jeg mødte så, Steen Juul i Aarhus og spurgte om han var ledig, til at køre Amulet i den kommende weekend, og det passede ind i hans program, og han takkede ja.

Hvordan virker hun på nuværende tidspunkt?

»Hun virker fin i arbejde, men det er selvfølgelig i løbende det skal bevises. Jeg er lidt pyldret med at starte hende for hun skal helst ikke underpræstere for mange gange, som hun har gjort de seneste gange. Det er ikke normalt, at jeg allerede nu har ondt i maven, men det må jeg indrømme, at jeg har denne gang.

Travet.dk håber at fange Peter Rasmussen i Aalborg på løbsdagen.

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.