Amazing Dynamite bliver favorit

0

Fair Finans Dansk Mesterskab for 5-årige hingste og vallakker, afvikles på søndag på Jydsk Væddeløbsbane og har samlet syv deltagere. Det er et løb, der givetvis får Great Challenger sønnen Amazing Dynamite som favorit.

Den femårige hest har i sin seneste starte prøvet sig af mod landets hurtigklasse uden at falde igennem. Den Jesper Nielsen ejede hingst har de seneste sæsoner gennemgået en flot udvikling efter at karrieren startede som 2 år.

I 2015 valgte Jesper Nielsen at trænerskifte sin 5-åring til Kn Ecce og sidenhen er det blevet til 12. starter, hvor de 11. har resulteret i præmiegivende placeringer.

Det er kun Dansk Trav Derby, hvor det desværre kiksede med en ødelæggende galop ind i første sving. En galop, man efterfølgende fandt frem til skyldes amerikanersulky, som hesten ikke fungerede med i de to starter dette blev forsøgt.

De sidste fem starter har alle resulteret i top tre placeringer og man har meldt klokkeklart ud, at hvis man får muligheden for at komme med til EM for femårige heste så takker man ja til opgaven.

Jesper Nielsen og Amazing Dynamite – Foto Travet.dk

Jesper Nielsen udtaler sig således til Travet.dk i dag om den kommende opgave:

»Betragtningen om at DM for 5 årige hingste og vallaker med blot 7 deltagere nu på søndag den 10.9.17 i Århus, ikke er repræsenteret af nogen i årgangens top er helt uhørt.

Nuvel Axel, Aron The Baron, Apapmand og Apollo Damgård bliver hjemme. Men ikke desto mindre kommer vi med Amazing Dynamite som vel er årgangens hurtigste (10,9) og mest vindende i denne 5 års sæson for A-årgangen, så det er vel formmæssigt en af årgangens top 3 i denne aktuelle 5 års sæson.

Løbet byder på kvalificeret modstand til Amazing Dynamite i A’Delicious One og Armani V P, som dog begge ikke holder samme form som i deres 4 års sæson. Derfor er Amazing Dynamite en naturlig storfavorit, men alle løb skal som bekendt køres.

DM for 5 årige hingste og vallaker byder derfor på heste af høj klasse med Amazing Dynamite som løbets absolutte storfavorit. Fair Finans får som sponsor derfor en værdig DM favorit i Amazing Dynamite, som afgjort hører til årgangens absolutte topheste blandt de danskfødte, 5 årige hingste og vallakker.

Glæder mig naturligvis over at være repræsenteret og synes DM for. 5 årige bør have bedre prioritering blandt trænerne af de 5 årige i A-årgangen.

Jydsk Væddeløbsbane har ej heller DM for de 5 årige på deres hjemmeside under storløb, så måske har DM for de 5 årige ikke den status blandt de aktive når den arrangørende bane ej heller betragter det som et af banens storløb på linje med ATAK’s fødselsdagsløb mv.

Søndagens startliste ser således ud:

  1. Avalon – Birger Jørgensen – Peter Rasmussen
  2. Armani S – Preben Kjærsgaard
  3. Armani Hyrdehøj – Rene Kjær – Lindhardt Jensen
  4. A Delicious One – Henrik Lønborg
  5. Amazing Dynamite – Ken Ecce
  6. A’Ka Sjæl Skov – Kent Friborg – Hardy Skov
  7. Armani V P – Jeppe Juel

Relaterede nyheder

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.