Bo Jondahl forklare sig

0

Mange undrede sig sikkert over, at Explosive Dancer blev solgt før derbyauktionens start i lørdags, men det har sin forklaring, forklare Bo Jondahl til Travet.dk.

»Da videoteamet Lina & Thomas Moberg kom og tog video af vores to plage, blev Thomas meget begejstret for Explosive Dancer og nævnte straks, at den havde han en køber til.

Fint, men den bliver nødt til at komme under hammeren, så din interessent må byde den op under auktionen. Hørte ikke mere fra Thomas før under auktionsdagen, hvor han selv mødte op. Henvendte sig til mig og gav mig en pris, samt at køber ikke ønskede Explosive kom i ringen. Take it or leave it.

Lidt af et dilemma, da det ikke er min stil at sælge en plag før aktionsstart, men da prisen var så attraktiv, accepterede jeg .Den kunne ha gået i ringen med tilbagekøb som følge, som nogle andre opdrættere benyttede sig af p.g.a. den lave max. grænse på 10.000 kr., uanset tilbagekøbsstørrelse, men det var jo at spilde god auktions-tid.

Køber var SFR Stable, storhesteejer i det svenske, og som også var køber til auktionens dyreste til 700.000 kr. Efterfølgende kom jeg så i personlig kontakt med Lennart Ågren, som har SFR Stable, og han spurgte om jeg var interesseret i en starthest.

En 3-årig hoppe e. Yankee Glide, som hed Miami Pillini. Checkede hendes tre starter op, men ikke mindst hendes stamme, som den opdrætter man er, og jeg slog til. Både hendes mor og mormor er gamle Stig H. væddeløbere. Jullan rek. 1.13 1.5 mill. kr. og Miss Pilaar rek. 1.13 1.9 mill. kr.

Miami Pillini blev solgt for 2 år siden som den femte dyrest til 370.000 kr. til Roger Walmann. Her er hendes præsentationsvideo fra auktionen

Miami Pillini skal hentes fredag aften på Jägersro, hvor Walmann kommer ned med sine løbsheste til svenske Derbydag.

Vedr. Explosive Dancer er der en ekstra lille krølle på den historie med ham. Det er som bekendt danske Jens Aage Nielsen, som har fantastiske Silvåkragård i Sverige, som er opdrætter af Explosive.

Samme Jens Aage har stående alle følhopperne fra Pellini opdrætteren.Da jeg hentede Explosive Dancer på Silvåkragård en sen efterårsdag, stod han sammen med sin bedste legekammerat, Matchpoint Pillini e. Bold Eagle.

Det var ham, som blev solgt for 3.7 mill. d. kr. på Berlin auktionen, hvor køber også var SFR Stable. De to “drenge” blev solgt til henholdsvis Danmark og Schweiz og mødes nu igen hos Timo Nurmos, hvor de vil gå i træning med samme ejer SFR Stable. Verden er lille !

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.