Norsk topkusk til Skive

0

Via vores fine kontakter i Norge, fik vi i går oplyst, at den norske topkusk Tom Erik Solberg kommer til Skive for at køre en enkelt hest. Det er anpartshesten Call The King, som vi her på Travet.dk har omtalt flere gange, siden hesten blev erhvervet på auktion.

Tom Erik Solberg ser bort fra løbene på Momarken, for at komme til Skive og køre Jan Friis trænede Call The King i et 3-årsløb. Tom Erik Solberg ligger i øjeblikket på andenpladsen på landsstatistikken i Norge.

Det er blevet til 48. sejre i denne sæson og mere end 2.6 millioner kroner indkørt. Når Tom Erik Solberg sætter sig op bag Call The King, bliver det eneste start i Skive, og dette sker mod blandt andre Peter Rudbeck trænede Chief One og salgshesten her på Travet.dk Chaplin.

I forbindelse med købet af Call The King fangede vi Espen Edvardsen, som fortalte om forløbet op til købet.

– Vi var et par kammerater, der tog turen til Aalborg, da Winston Sisa skulle starte. Vi havde en god weekend og hyggede os i Aalborg den pågældende weekend. Det var ikke meningen, at vi skulle købe hesten, men så fik vi øje på Call Me King, som vi faldt for med det samme.

Vi kunne virkelig godt lide hesten, som blev udbudt på den aktuelle aktion. Hesten så fantastisk fin ud, og samtidig havde den en meget spændende stamme med Miranda som mor. Det var en jernhoppe, der blandt andet har slået danske Mathilde Trøjborg. Vi satte os ned i gruppen, og lagde et loft på 50.000 kroner for vores bud. Vi fik hammerslag på 47.000 danske kroner, og det var Kim Pedersen, der havde tippet os om hesten på forhånd.

Call The King er opdrættet af Frank og Preben Sørensen, der har kunnet se deres opdræt indlede karrieren med en anden og en tredjeplads.

Relaterede nyheder

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.