Avlshingst kommer hjem i næste uge

0

Det er en tydelig spændt, Niels Jørgen Jensen Travet.dk er i kontakt med omkring Stutteri Shadows nyeste avlshingst, Wicker Hanover, der kommer til Danmark i næste uge.

I sidste uge kunne Niels Jørgen Jensen skrive således på sin hjemmeside. En skrivelse vi her på Travet.dk, har fået lov at bringe. Vi har lagt, et par løb op med Wicker Hanover i denne skrivelse.

Wicker Hanover, der er den hurtigste hingst efter den amerikansk tophingst Explosive Matter, er blevet købt af et svensk konsortium og skal være avlshingst på Stutteri Shadow.

I løbet af nogle dage ankommer den 5-årige hingst Wicker Hanover til Stutteri Shadow.

Wicker Hanover er den første søn, der går i avlen efter den amerikanske tophingst Explosive Matter, der bl.a. er fader til Hambletonian-vinderen Pinkman1.09 – vinder af 2.5 mio. dollars og i Sverige som fader til bl.a Policy of Truth, Love Matters, Explosive de Vie, Gematria m.fl.  og på modersiden er Wicker Hanover tæt beslægtet med SJ’s Caviar,

Wicker Hanover besejrer Pinkman (den senere Hambletonian vinder) på Oocono Downs.

Wicker Hanover besejrer Pinkman (den senere Hambletonian vinder) på Oocono Downs.

Wicker Hanover er den hurtigste hingst efter Explosive Matter med vinderrekord 1.10.2 – placeret har han løbet 1.10.0.

Wicker Hanover har startet som 2- og 3-åring i USA i hårdeste konkurrence. Det er blevet til 6 sejre, 6 anden og 4 tredjepladser i 23 starter.

Wicker Hanover vandt bl.a. en afdeling af Kindergarten Classic Series, en afdeling af PSeries samt forsøg til Earl Beal Memorial.

I 16 ud af 23 starter har Wicker Hanover således været i toto-rækken og han kan bryste sig af at have besejret halvbroderen Pinkman (der senere vandt The Hambletonian Stake) i et forsøg til Earl Beal Memorial på Pocono Downs.

Her var Pinkman førende, men Wicker Hanover sluttede stærkt af og vandt med en halv længde i 1.11.0 på en blød bane.

Wicker Hanover tjente i alt 358.606 dollars.

Wicker Hanover er fjerde føl ud af seks i startberettiget alder efter Won an Done (Conway Hall – Spawning v. T V Yankee) 1.13.8 – 95.110 dollars.

Alle seks afkom efter Won an Done har startet og vundet løb.

Fire har alle vundet over 100.000 dollars og de to sidste over 55.000 dollars.

Wicker Hanover er Won an Dones bedste afkom, og derfor har man de to sidste år bedækket hende igen ved Explosive Matter.

Won an Done har samme moder som avlshingsten SJ’s Caviar!

Med Wicker Hanover tilbyder Stutteri Shadow en ung hingst med en slagkraftig afstamning.

Explosive Matter - fader til Wicker Hanover

Explosive Matter – fader til Wicker Hanover

Wicker Hanover bliver den første søn i avlen efter Explosive Matter, og at han har en meget stærk moderlinje, hvor bl.a. SJ’s Caviar indgår, gør Wicker Hanover særdeles interessant for opdrætterne.

Wicker Hanover’s sæd er testet inden afrejsen fra USA og fundet i orden.

Da Wicker Hanover ankommer på et sent tidspunkt i bedækningssæsonen, har Stutteri Shadow valgt at give et introduktionstilbud til opdrætterne på denne spændende hingst.

Normalprisen vil være 0 + 12.000 kroner excl. moms, men på grund af hingstens sene ankomst i bedækningssæsonen vil der blive givet 20% rabat på følafgiften – dvs. at taksten for Wicker Hanover i 2017 er på 0 + 9.600 DKK excl. moms, men incl. Inseminering og follikelkontrol.

Del

Om skribenten

Ulrik Pedersen fik travsporten ind på livet i en tidlig alder, da familien har været faste gæster på Charlottenlund Travbane siden 70erne. Det var i mange år spildelen, der havde den store interesse, indtil han var med til at starte flere anpartsforeninger op. Det blev til forskellige formandsposter i diverse anpartsforeninger, inden han selv blev hesteejer. Ulrik Pedersen er indehaver af Travet.dk, som han startede op i oktober 2014 med et ønske om at øge mediedækningen af dansk travsport.